latinica  ћирилица
22/01/2019 |  14:40 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

Podrška projektima pomoći Srbima na Kosmetu

Doboj će i ove godine biti domaćin djeci s Kosova i Metohije. Prvi put ove godine opština Stanari učestvovaće u humanoj akciji.

Više od 900 djeca sa Kosova i Metohije boraviće i ove godine u Republici Srpskoj od 16.do 23. juna. Domaćin će im biti po drugi put biti i grad Doboj, a gradska uprava u saradnji sa školama organizovaće doček i boravak đaka iz OŠ Sveti Sava iz Kosovske Mitrovice.

"Prošle godine smo bili grad koji je ugostio preko 100 djece, s tim što smo bili grad koji je ugostio najviše djece sa Kosmeta. Tako da isti projekat je planiran i za ovu godinu. Sve škole koje su izjasnile svoj interes biće uključene u projekat. Za sada su to škole osnovne škole 'Vuk Karadžić' i 'Sveti Sava'", rekao je potpredsjednik Skupštine grada Doboja Miloš Bukejlović.

"Dosad je prihvatilo devet ili deset gradova i opština iz Republike Srpske. Prijave su do 31.januara, a već 1.februara imamo sastanak na Kosovu i Metohiji sa svim direktorima i predsjednicima Skupština oopština. Biće obuhvaćeno 50 srpskih škola, većih i manjih", naveo je predsjednik Odbora za pomoć KiM iz Republike Srpske Milorad Arlov.

Grad Doboj prihvatio je da podrži i izgradnju dnevnog centra za više od 120 djece sa smetnjama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici. 

"Humanitarna akcija traje preko broja 1412 do 31.januara i molim sve građane Republike Srpske da jednim pozivom, jednom markom pomognu najugroženiju kategoriju stanovništva na Kosmetu", dodao je Arlov.

Dogovorena je saradnja i sa najmlađom opštinom u Srpskoj, pa će Stanari ove godine prvi put ugostiti jedan broj mališana sa Kosova i Metohije.