latinica  ћирилица
22/01/2019 |  15:11 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Riješena krizna situacija u Istočnom Sarajevu

Krizna situcija u zgradi "M:tela" u Istočnom Novom Sarajevu tokom koje se jedan muškarac zatvorio u jednu od službenih prostorija i prijetio da će se zapaliti nakon što se polio benzinom, okončana je nakon skoro tri časa bez ikakvih posljedica.

Pripadnici PU Istočno Sarajevo uz stručnu pomoć pregovarača MUP-a Republike Srpske za krizne situacije odgovorili su muškarca od pokušaja samozapaljenja i tako ga praktično sačuvali o povređivanja.

Tokom policijske akcije bili su angažovani i pripadnici Vatrogasne brigade i medicinska ekipa Doma zdravlja Istočno Sarajevo. Dežurni tužilac je ovo okvalifikovao kao djelo izazivanje opšte opasnosti.

"Službenici PU Istočno Sarajevo odmah su izašli na lice mjesta i evakuisali cijelu zgradu zarad sigurnosti svih zaposlenih i posjetilaca koji su se tu zatekli. Kao što je poznatao lice je na bezbjednom, sada se nalazi u prostorijam PU i poslije će biti upućen na ukazivanje ljekarske pomoći. Mogu da kažem da se radi o zaposlenom radniku u kompaniji 'M:tel' i obavljamo razgovor s njim i tako da će razlozi biti poznati kasnije", istakao je načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.