latinica  ћирилица
22/01/2019 |  15:15 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

Stevanović i Barašenkov potpisali Sporazum o prijateljstvu i bratimljenju

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i šef uprave oblasti Kolj-čugino Maksim Barašenkov potpisali su u Zvorniku Sporazum o prijateljstvu i bratimljenju.

Potpisivanje sporazuma o bratimljenju dva grada prvi je korak k saradnji u oblasti privrede, kulture i sporta. Takođe, i snažnijeg povezivanja dva bratska naroda, odnosno Rusije i Republike Srpske, poručio je prvi čovjek oblasti Koljčugino, Maksim Barašenkov. 

"Naravno da je ovo prvi veliki korak ka nečemu većem. Prvenstveno u oblasti kulture, mi imamo velika kulturno umjetnička društva u našem gradu. Sad se nadamo da će administracija vašeg grada doći kod nas", rekao je Barašenkov.

Delegacija iz Rusije sastaće se i sa zvorničkim privrednicima kako bi se bolje upoznali o privrednim i turističkim potencijalima grada na Drini. 

"Očekujemo da i u toku današnjeg dana se sastanu naše privredne delegacije kako bi naše prijateljstvo i bratstvo doživjelo i tu neku ekonomsku dimenziju. Da naša dva grada počnu sarađivati i privredno, a sportsku i kulturnu saradnju mi ćemo naravno u periodu koji je pred nama unaprijeđivati", poručio je Stevanović. 

Ranijih godina, Zvornik se pobratimio sa slovenačkom Sežanom, srbijanskom Sremskom Mitrovicom i rumunskom Oravicom, zahvaljujući čemu je ostvarena znatna saradnja u oblastima obrazovanja i kulture.