latinica  ћирилица
22/01/2019 |  16:08 ⇒ 16:09 | Autor: B92

Cicipas želi titulu preko Đokovića i Nadala

Grčki teniser Stefanos Cicipas želi da odigra savršen turnir i osvoji Australijan open pobjedama protiv najboljih na svijetu.

Cicipas je iznenadio većinu u Melburnu pobijedivši Rodžera Federera u četiri odigrana seta u osmini finala turnira.

Poslije Federera na red je došao Roberto Bautista Agut, koji je prošao podjednako neuspješno kao Rodžer, ali najveći izazovi Grku tek predstoje.

Njegov protivnik u polufinalu je niko drugi no legendarni Rafael Nadal, a ako prođe njega očekuje ga, reklo bi se, podjednako težak duel sa najvjerovatnije Novakom Đokovićem.

Najveće iznenađenje muškog dijela AO ipak vjeruje da trijumfi nisu nemogući.

"To bi ovaj turnir učinilo 'kompletnim' (pobijediti Federera, Đokovića i Nadala) Srećan sam što igram protiv takvih protivnika jer me oni čine boljim teniserom i od njih sam dostao naučio. Drugačije je igrati protiv njih, legendi našeg sporta. Mogu da analiziram njihovu igru i da napredujem. U tim mečevima nemam šta da izgubim, samo da izvučem pozitivne stvari", kazao je Cicipas za grčkim medijima u Melburnu.

Prošle godine Cicipas nije imao većin šansi u mečevima sa Rafom, ali vjeruje da će ove to biti drugačije.

"Protiv Nadala sam igrao jedanput na šljaci i jedanput na betonu. Osjećao sam da mogu da ga pobijedim u Torontu, iako me je pobijedio 6:2, 7:6. Sjećam se da sam se vratio u svlačionicu i obećao sebi da ću sljedeći put protiv njega igrati mnogo, mnogo bolje. Poslije meča sam mnogo bolje shvatao sve što on radi na terenu, posebno na betonu", istakao je Cicipas.

Grk je prethodno poražen od Španca u Barseloni dosta ubedljivije nego u Torontu, 6:1, 6:2, a on za to "krivi" podlogu.

"Na šljaci je to totalno drugačija priča. U Barselonu nisam imao nikakve šanse. Mislim da je on na apsolutno drugom nivou na šljaci, nego što je na betonu. Vidjećemo, biće interesantno. Govorim sebi da mogu da pobijedim jer sada bolje poznajem njegov stil. Bolje shvatam njegovu taktiku i baš, baš želim da ga pobijedim", zaključio je 20-godišnji Grk.