latinica  ћирилица
22/01/2019 |  19:51 | Autor: SRNA

Đurić: Tačijeva izjava o ujedinjenju Mitrovice je prijetnja Srbima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić ocijenio je kao prijetnju Srbima na Kosmetu izjavu Hašima Tačija da je proces ujedinjenja sjeverne i južne Mitrovice nezaustavljiv.
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić) - Foto: TANЈUG
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić)Foto: TANЈUG

Đurić je poručio vlastima u Prištini da ne prijete aneksijom sjeverne Mitrovice i da ne ugrožavaju mir, stabilnost i bezbjednost na Kosovu i Metohiji.

On je poručio i međunarodnoj zajednici da prestane da žmuri nad nastojanjima Prištine da "zgazi srpske interese na Kosmetu".

"Јužna i severna Mitrovica su dva odvojena grada čak i po Ahtisarijevom planu. Tači bi trebalo da odgovori na pitanje zbog čega još nije formirana zajednica srpskih opština, čiji bi severna Mitrovica trebalo da bude sastavni deo ili je možda Briselski sporazum zaključivao neki drugi Tači", rekao je Đurić za Tanjug.

On je dodao da bi na ta pitanja Tači trebalo da odgovori domaćoj i međunarodnoj javnost, a javnost će procijeniti ko govori istinu.

Predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači je na svom "Fejsbuk" profilu napisao da je proces za ujedinjenje Mitrovice nezaustavljiv.