latinica  ћирилица
23/01/2019 |  10:34 | Autor: SRNA

Zatražena još dva mjeseca pritvora za Trifkovića

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je novo produženje pritvora za još dva mjeseca za Srećka Trifkovića, koji se sumnjiči da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, potvrdila je za Srnu portparolka ovog tužilaštva Azra Bavčić.
Srećko Trifković  (Foto:glassrpske.com) -
Srećko Trifković (Foto:glassrpske.com)

- Tužilaštvo Kantona Sarajevo traži novo produženje pritvora za Trifkovića zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svjedoke, prikrije dokaze, ponovi krivično djelo ili uznemiri javnost - navela je Bavčićeva.

Kantonalno tužilaštvo očekuje i rezultate vještačenja opreme koja je poslata u inostranstvo, kao i saslušanje novih svjedoka.

Trifković je u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Zenica već tri mjeseca. Uhapšen je krajem oktobra prošle godine i krajem sedmice mu ističe pritvor.

On za sada nije osumnjičen da je direktni izvršilac ovog djela, nego da ima određena saznanja o tome.

Tužioci i dalje čekaju da bude utvrđeno koje su bile registarske tablice na automobilu "seat leon" koji je u noći ubistva bio na licu mjesta i iz koga je pucano na policajce.

Osim Trifkovića, u pritvoru se nalazi i Miloš Obradov, koji se sumnjiči za isto krivično djelo.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović nastradali su 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su u njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila.

Šehović je ubijen na licu mjesta, dok je Vujinović podlegao usljed teških povreda glave na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.