latinica  ћирилица
23/01/2019 |  11:53 ⇒ 11:58 | Autor: SRNA

Pokloni za djecu u Kliničkom centru

Pomoćnik ministra za porodicu Republike Srpske Bosiljka Bošnjak uručila je danas poklone djeci na Klinici za dječije bolesti i Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.
UKC donacije - Foto: RTRS
UKC donacijeFoto: RTRS

Bošnjakova je istakla da Ministarstvo želi da ukaže na značaj brige o djeci, naročito o najmlađima koji se nalaze na liječenju.

"Želimo da djeci oboljeloj od teških bolesti olakšamo boravak na ovakvom mjestu i poželimo što brže ozdravljenje", rekla je Bošnjakova.

Ona je navela da je Odjeljenju hematoonkologije Klinike za dječije bolesti i porodilje uručena posteljina, kuvalo, mikrotalasna pećnica, suđe i druge potrepštine, a bebama na Klinici za ginekologiju i akušerstvo paketi dobrodošlice.

Šef Odjeljenja dječije hematoonkologije sa centrom za hemofiliju Јelica Predojević rekla je da Odjeljenje oskudijeva sa funkcionalnim prostorom, te navela da je prošle godine od akutne nimfoblasne leukemije, najčešćeg malignog oboljenja od kojeg djeca boluju, oboljelo 12 pacijenata, što je velika incidenca u odnosu na broj stanovnika Srpske.

Predojevićeva je istakla da je donacija Ministarstva veoma značajna za pacijente, koji primaju terapiju u okviru dugotrajnog liječenja malignih bolesti.