latinica  ћирилица
23/01/2019 |  12:31 ⇒ 12:31 | Autor: RTRS

Unaprijediti promociju domaćih proizvoda

Ministar trgovine i turizma Dragica Kovač održala je danas u Banjaluci radno-konsultativni sastanak sa predsjednikom i direktorkom Privredne komore Republike Srpske Borkom Đurićem i Dragicom Ristić, na kojem je razgovarano o zajedničkim aktivnostima na unapređenju promocije domaćih proizvoda u Republici Srpskoj.
Sastanak sa Privrednom komorom - Foto: RTRS
Sastanak sa Privrednom komoromFoto: RTRS

Razgovarano je o dosadašnjim aktivnostima koje su Ministarstvo trgovine i turizma i Privredna komora provodili u promociji domaćih proizvodnih preduzeća i kampanji "Naše je bolje", kao i o nastavku aktivnosti koje će se odvijati u okviru ove kampanje.

Kovačeva je potvrdila da je u 2019. godini predviđena izrada novog broja biltena "Najbolje iz Srpske", u okviru kojeg će biti obrađena tema rebrendiranih proizvoda u Republici Srpskoj, te da će ujedno biti predstavljeni proizvođači koji su u proteklom periodu izvršili rebrendiranje svojih proizvoda.

Ona je istakla da će se i tematskim konferencijama Ministarstva, posvećenim brendiranju, dati doprinos u razvoju svijesti o potrebi unapređenja kvaliteta izgleda i sadržaja proizvoda, kako bi se postigla konkurentnost domaćih proizvoda u odnosu na proizvode iz uvoza.

Kovačeva je navela da je u ovoj godini planirano donošenje novog zakona o trgovini i zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti, kao i zakona o boravišnoj taksi, kojima će se unaprijediti trgovinska, turistička i ugostiteljska djelatnost u Srpskoj.

Ona je istakla da će Ministarstvo, prilikom izrade normativnih akata, konsultovati Privrednu komoru kako bi se dobila što bolja zakonska i podzakonska rješenja koja će biti u skladu sa potrebama poslovne zajednice, ali i svih građana u Republici Srpskoj.

Na sastanku su pohvaljene dosadašnje aktivnosti između Ministarstva i Privredne komore, te je potvrđeno da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.