latinica  ћирилица
23/01/2019 |  12:52 ⇒ 15:55 | Autor: RTRS

Višković: Prijedorska regija strateški važna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem o aktuelnim temama i projektima koji se realizuju na teritoriji Prijedora.
Đaković, Višković i Trninić - Foto: RTRS
Đaković, Višković i TrninićFoto: RTRS

Ocijenjeno je da je dobra saradnja između lokalnih i republičkih vlasti dovela do realizacije važnih programa u ovoj lokalnoj zajednici.

Višković je naglasio da je partnerski odnos Vlade i lokalnih zajednica od presudnog značaja za uspješnu realizaciju razvojnih programa i unapređenje uslova života građana, te da je prijedorska regija strateški važna, što potvrđuju i ulaganja Vlade Srpske u različitim oblastima.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog podrške koju je Vlada u prethodnom periodu uputila Prijedoru, te je izraženo uvjerenje da će se sprovođenje značajnih projekata, u saradnji s lokalnim vlastima, nastaviti.

Ocijenjeno je da postoji obostrano razumijevanje i saglasnost da se otvoreno razgovara o svim važnim pitanjima u vezi sa funkcionisanjem lokalnih zajednica, naročito kada je riječ o podršci razvoju privrednih aktivnosti i otvaranju novih radnih mjesta, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Sastanku je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Povezane vijesti:

Vlada Srpske radiće na unapređenju položaja boračkih kategorija