latinica  ћирилица
23/01/2019 |  13:44 ⇒ 20:19 | Autor: SRNA

U četvrtak snijeg u većini krajeva

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u četvrtak se očekuje oblačno i prohladno vrijeme, sa snijegom u većini predjela, dok će na jugu biti pretežno suvo.

Јutro će biti pretežno suvo i hladno, jedino će na sjeverozapadu i sjeveru biti oblačno, mjestimično uz slab snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prije podne će se padavine proširiti na Podrinje, Sarajevsko-romanijsku regiju i centralni pojas.

Tokom dana i poslije podne moguće su jače padavine na sjeveru i sjeveroistoku, a slabije prema centralnim i jugozapadnim krajevima.

Na jugu će ostati suvo, uz sunčane intervale.

Najviša dnevna temperatura iznosiće od minus dva do tri, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće sjeverni slab do umjeren vjetar, poslije podne u pojačanju na sjeveroistoku, dok će na planinama Hercegovine duvati jak, povremeno sa olujnim udarima.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus šest, Krupa na Uni i Tuzla minus jedan, Banjaluka, Bijeljina i Doboj nula, Kalinovik i Srebrenica jedan, Čemerno, Gacko, Han Pijesak i Višegrad dva, Nevesinje i Sokolac tri, Rudo i Foča pet, Sarajevo šest, Bileća i Mostar devet, Trebinje 10, te Neum 12 stepeni Celzijusovih.