latinica  ћирилица
23/01/2019 |  14:40 | Autor: SRNA

Konsultacije sa poljoprivrednicima o Pravilniku o podsticajima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić održao je danas u Banjaluci konsultacije sa nekoliko republičkih udruženja poljoprivrednih proizvođača u vezi sa izradom novog Pravilnika o podsticajima za razvoj poljoprivrede i sela za ovu godinu.
Konsultacije u vezi sa Pravilnikom o podsticajima - Foto: RTRS
Konsultacije u vezi sa Pravilnikom o podsticajimaFoto: RTRS

Ministarstvo je predstavilo koncept podrške sektoru poljoprivrede u narednom periodu, pri čemu se zadržava kontinuitet podrške za sve mjere koje su dale pozitivan efekat, te uvode novine radi efikasnijeg korištenja sredstava agrarnog budžeta.

Pašalić i njegovi sradnici razgovarali su sa predstavnicima Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske, Udruženja voćara Srpske i republičkog Udruženja povrtara, saopšteno je iz Ministarstva.

Konsultacije će biti nastavljene sutra sa predstavnicima udruženja mljekara, tovljača junadi, uzgajivača svinja i živinara.

Cilj konsultacija, koje Ministarstvo praktikuje tradicionalno, svake godine, je da se čuju prijedlozi i sugestije udruženja poljoprivrednika, kako bi se izradio što kvalitetniji Pravilnik o podsticajima.