latinica  ћирилица
24/01/2019 |  14:53 ⇒ 15:00 | Autor: SRNA

Bihać: U objektima koje koriste migranti nađeno hladno oružje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona tokom današnjeg pretresa lica i objekta u poslovnom kompleksu "Bira" u Bihaću, koje koriste migranti, pronašli su i izuzeli više komada hladnog oružja, metalnih šipki, drvenih palica i drugih predmeta podesnih za nanošenje povreda.
Pretres migranata u Bihaću -
Pretres migranata u Bihaću

Po naredbi Opštinskog suda u Bihaću jutros je započeta policijska akcija s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnog djela, koja mogu poslužiti u izvršenju krivičnog djela, kao i predmeta pogodnih za nanošenje povreda, nevedeno je u saopštenju kantonalnog MUP-a.

U sprovođenju aktivnosti Uprava policije kantonalnog MUP-a angažovala je više od 200 policijskih službenika - pripadnika Јedinice policije za podršku, Policijske stanice Bihać, Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bihać, Sektora kriminalističke policije, kao i određeni broj pripadnika policije iz drugih policijskih stanica sa područja Unsko-sanskog kantona.

Oduzeti predmeti od migranata (foto: SRNA)

U saopštenju je navedeno da prilikom sprovođenja navedenih aktivnosti nije bilo pružanja otpora lica zatečenih u objektu, a policijski službenici Uprave policije su se pridržavali najviših standarda u pogledu poštivanja ljudskih prava.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić rekao je Srni ranije danas da je jedno lice lakše povrijeđeno u tuči migranata u neposrednoj blizini prihvatnog centra za migrante, u nekadašnjoj fabrici "Bira" u Bihaću.