latinica  ћирилица
04/02/2019 |  10:54 ⇒ 10:56 | Autor: RTRS

Predstava Dječijeg pozorišta Srpske u Dragočaju, Debeljacima, Verićima i Ljubačevu

Dječije pozorište Republike Srpske narednih dana gostovaće u društvenim domovima prigradskih i seoskih područja grada Banjaluke - Dragočaju, Debeljacima, Verićima i Ljubačevu.
Predstava "Crvenkapa" - Foto: RTRS
Predstava "Crvenkapa"Foto: RTRS

Interaktivnom, lutkarskom predstavom "Crvenkapa" sutra će u 11.00 i 13.00 časova u Društvenom domu u Debeljacima početi realizacija projekta koji je zamišljen kao decentralizacija pozorišne umjetnosti za djecu na teritoriji grada Banjaluke.

Interaktivne predstave Dječijeg pozorišta Republike Srpske idealne su za edukaciju djece i upoznavanje nove publike sa pozorištem jer se u njima, kroz interakciju sa glumcima, angažuje i publika i njihova do tada pasivna uloga posmatrača poprima novu, aktivnu dimenziju i zahtijeva potpuni angažman - intelektualni i fizički, emotivni i duhovni.

S obzirom na to da pozorišna umjetnost igra važnu ulogu u pravilanom razvoju ličnosti djece jer im, na njima blizak način, kroz igru, otvara mogućnost za tumačenje i davanje smisla svijetu koji ih okružuje, planirano je da se, za početak, izvede osam predstava, po dvije u svakom od navedenih društvenih domova, saopšteno je iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Naredno gostovanje zakazano je za četvrtak, 7. februar, u 11.00 časova u Društvenom domu u Ljubačevu, a u petak, u 11.00 časova, predstava će biti izvedena i u Društvenom domu u Verićima, dok su ostala gostovanja planirana za mart mjesec.

Grad Banjaluka podržao je ovaj projekat.