latinica  ћирилица
05/02/2019 |  08:52 ⇒ 09:00 | Autor: TANЈUG

Bahtiri prijeti ratom, Rakić odgovara

Gradonačelnik Јužne Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri tvrdi da će "ako se dotakne grad Mitrovica", u okviru sporazuma između Prištine i Beograda, "doći do rata".
Kosovska Mitrovica (Tanjug/Sava Radovanović) - Foto: TANЈUG
Kosovska Mitrovica (Tanjug/Sava Radovanović)Foto: TANЈUG

Bahtiri je ovo izjavio na skupu povodom obilježavanja 19 godina od ubistva 10 i ranjavanja 25 Albanaca u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, prenosi Radio kontakt plus.

Prištinska Gazeta ekspres podsjeća da je Bahtiri inicijator i zagovornik ideje "jedinstvene Mitrovice", čemu se energično protive Srbi iz Sjeverne Mitrovice i njihovi politički predstavnici.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je srpski narod na Kosovu i Metohiji s najvećom ozbiljnošću i zabrinutošću primio najnovije prijetnje ratom od strane albanskog gradonačelnika južnog dijela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija.

- Očekujem da KFOR i EULEKS, u skladu sa svojim obavezama iz mandata koji im je povjeren, povećaju budnost i preventivno djeluju kako ne bi došlo do narušavanja mira i sigurnosti građana, jer ovakve opasne prijetnje miru u ovom trenutku visokih tenzija može nepovratno da naruši krhku stabilnost koju smo kao predstavnici srpskog naroda odgovornim djelovanje izgradili, u nemogućim uslovim - saopštio je Rakić.

On naglašava da, kao predstavnik srpskog naroda, poručuje da je mir najveća vrijednost za koju se bori srpski narod.

- Mi nikada nismo i nećemo prijetiti nikome, ali ako neko dirne u naše domove, u našu sjevernu Kosovsku Mitrovici, onda će dobiti i adekvatan odgovor - istakao je predsjednik Srpske liste.