X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
05/02/2019 |  11:17 ⇒ 11:22 | Izvor: SRNA

Prijedor- "Pokondirena tikva" na repertoaru nakon četvrt vijeka

Pozorište Prijedor danas počinje pripremati predstavu "Pokondirena tikva" koja je ponovo na repertoaru ove kuće nakon 25 godina, najavio je direktor Zoran Baroš.
Pozorište u Prijedoru - Foto: Wikipedia
Pozorište u PrijedoruFoto: Wikipedia

- Oslanjamo se na domaći ansambl, osim što za lik Evice reditelj treba tek da se odluči. Danas krećemo sa čitajućim probama, nakon čega ćemo imati i konačnu podjelu - rekao je Baroš.

Čuvenu komediju Јovana Sterije Popovića režiraće Lilijana Ivanović, koja je prošle sezone potpisala dvije predstave prijedorskog pozorišta  "Ljubav i još neke stvari" i "Neobično veče".

- Biće ovo treća premijera u ovoj sezoni, nakon predstava "Kolubarska bitka" i "Djed Mraz na metli". Odmah nakon festivala u aprilu, počećemo pripremati i narednu predstavu, a moguće i dvije - kaže Baroš.

Prema njegovim riječima, u razmatranju su i teksovi "Јesenja sonata", "Šovinistička farsa" i "Tramvaj zvani čežnja", a izbor će biti poznat početkom maja.

U sezoni 1993/1994. godine Sterijin komad iz 1830. godine u Pozorištu Prijedor režirao je Radenko Bilbija, a igrali su Zlata Kogelnik, Tanja Mandić, Rade Stupar, Željka Knežević, Vukašin Vukadinović, Zorica Јojić, Darko Cvijetić i Ognjen Vukić.