latinica  ћирилица
05/02/2019 |  11:32 ⇒ 11:35 | Autor: RTS

Zvezda i Partizan se opraštaju od Evrokupa

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras se opraštaju od Evrokupa. "Crveno-bijeli" od 18.45 dočekuju špansku Unikahu, dok je Partizan gost Albe u Berlinu od 20.45.
Crvena Zvezda - Partizan (Foto: StarSport) -
Crvena Zvezda - Partizan (Foto: StarSport)

"Vječiti" rivali su u prošlom kolu i definitivno ostali bez šansi za plasman u plej-of, odnosno osam najboljih timova u takmičenju.

Zvezda je ispustila pobjedu u Limožu u posljednjim trenucima (72:71), pa će umjesto da bude meč odluke duel sa timom iz Malage od 18.45 u dvorani "Aleksandar Nikolić" imati revijalni i oproštajni karakter.

Ipak, u timu sa Malog Kalemegdana žele da pobjedom završe nastup u Evropi.

"Izgubili smo šansu da prođemo dalje iako smo imali mogućnosti da to promjenimo i gubili utakmice u tijesnim završnicama. Žao nam je zbog toga. Za klub, navijače i sve nas je izuzetno važno da se oprostimo pobjedom jer se tako gradi atmosfera i samopouzdanje koje će biti potrebno za sve ono što nam slijedi", rekao je trener Zvezde Milan Tomić.

Dva sata kasnije (20.45) Partizan će u Njemačkoj protiv Albe igrati meč koji takođe nema rezultatski značaj. 

"Crno-bijeli" su prošle nedjelje ispustili pobjedu protiv Ritasa u Beogradu (77:78) i ispustili priliku da u večerašnjem meču odlučju o plasmanu u nokaut fazu.

Međutim, trener Andrea Trinkijeri zahtjeva od svojih igrača ozbiljan pristup i u tom posljednjem meču u evro-sezoni.

"Nažalost, zbog dvije lopte utakmica neće biti važna za plasman u Top 8. Ipak, Alba i Partizan su dva velika imena, moramo da odigramo ozbiljno. Biće potpuno drugačija utakmica u odnosu na naš prvi meč, idemo sa idejom da pronađemo minutažu za igrače koji su malo manje igrali, a da ne izgubimo na koncentraciji", rekao je Trinkijeri.