latinica  ћирилица
05/02/2019 |  12:51 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

Veterani Republike Srpske traže tematsku sjednicu NSRS

Veterani Republike Srpske pozvali su predsjednicu Republike Željku Cvijanović, Vladu Republike Srpske i narodne poslanike da zakažu tematsku sjednicu Narodne skupštine na kojoj bi se razmatrao materijalni položaj boraca-veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata i članova njihovih porodica, a na toj sjednici našli bi se i prijedlozi za poboljšanje istog.
Veterani Republike Srpske - Foto: RTRS
Veterani Republike SrpskeFoto: RTRS

"Uvijek bi neko rekao zašto baš toj političkoj opciji, a ne nekoj drugoj. Zato smo uputili opšti apel za sve. Po osnovu našeg apela pozdravljamo svakog narodnog poslanika koji pokrene inicijativu za tematsku sjednicu", naglasio je predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Duško Vukotić.

Republika Srpska, kažu veterani, nije sistemski riješila pitanja boračke kategorije, čija prava, smatraju, moraju biti ustavna kategorija. 

S obzirom na to da im je niz zakona iz ove oblasti sporan ili diskriminatorski, traže i osnivanje Nacionalnog savjeta za sistemsko zbrinjavnje socijalno ugroženih kategorija i njihov opstanak, koje bi bilo nadležno za obezbjeđenje boljih uslova za svakog borca.

O njihovim zahtjevima u resornom ministarstvu su bez komentara, jer kažu da na njihovu adresu još nisu stigli.