latinica  ћирилица
05/02/2019 |  14:34 | Autor: SRNA

Obilježavanje Dana boraca 14. februara u Višegradu

Dan boraca Srpske biće obilježen u četvrtak, 14. februara, u Višegradu, najavio je danas predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Duško Miletić.
Sastanak - BORS - Foto: RTRS
Sastanak - BORSFoto: RTRS

Miletić je, nakon sjednice Predsjedništva BORS-a u Banjaluci, rekao novinarima da je utvrđen protokol obilježavanja o kojem će biti upoznate opštinske boračke organizacije.

On je naveo da je na sjednici razgovarano o mogućnostima povećanja osnovice za isplate mjesečnog i godišnjeg boračkog dodatka, kao i invalidnina, ali da je iz resornog ministarstva dobijena informacija da oni nisu u stanju da izvrše ovo uvećanje.

"U narednih nekoliko mjeseci, možda već u aprilu, pokušaćemo da održimo sjednicu Predsjedništa BORS-a sa premijerom Radovanom Viškovićem radi pronalaženja mogućnosti povećanja osnovice posredstvom rebalansa budžeta Srpske", rekao je Miletić.

Kada je riječ o uredbi o stambenom zbrinjavanju, Miletić je naveo da bi taj dokument mogao da bude razmatran na jednoj od sjednica Vlade Srpske u martu.

"Do tada ćemo još jednom pregledati eventualne nedostatke te uredbe, jer želimo da ona što prije ugleda svjetlost dana", rekao je Miletić.

On je istakao da BORS u budućem donošenju Zakona o socijalnom stanovanju Srpske vidi šansu ostalih boračkih kategorija, koje nisu obuhvaćene uredbom o stambenom zbrinjavanju.

"To su prije svega invalidi iznad četvrte kategorije i demobilisani borci, naravno, prema kriterijumima koje propisuje ovaj zakon", rekao je Miletić.

On je poručio da izvršna i zakonodavna vlast Srpske, uvijek i svaka u svom domenu, treba da rade zajedno sa BORS-om na unapređenju položaja boraca i rješavanju problema boračkih kategorija.

Sjednici Predsjedništva BORS-a u prostorijama Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica u Banjaluci prisustvovao je i predsjednik te organizacije Milomir Savčić.