latinica  ћирилица
05/02/2019 |  16:02 ⇒ 16:09 | Autor: SRNA

Trivić - Sanders: Bezbjednost učenika u školama na prvom mjestu

Bezbjednost djece u školama nam je na prvom mjestu i u saradnji sa drugim ministarstvima i međunarodnim partnerima jačaćemo aktivnosti na sprečavanju vršnjačkog nasilja, rekla je danas ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.
Natalija Trivić i Dejvid Sanders - Foto: SRNA
Natalija Trivić i Dejvid SandersFoto: SRNA

Trivićeva je tokom razgovora u Banjaluci sa šefom Kancelarije Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u BiH Dejvidom Sandersom o mogućnostima saradnje u oblasti prevencije vršnjačkog nasilja, istakla opredjeljenje ministarstva prosvjete i kulture da intenzivira aktivnosti u oblasti bezbjednosti učenika u školama.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture saopšteno je da su se sagovornici saglasili da je potrebna šira promocija nenasilnog ponašanja i da treba raditi na smanjenju tolerancije na nasilno društvo.

Sanders je predstavio djelokrug rada, standarde i angažman Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u sprečavanju nasilja nad ženama i porodičnog nasilja, sa posebnim osvrtom na inovativne programe sprečavanja nasilja koje ova organizacija sprovodi u srednjim školama u BiH.