latinica  ћирилица
05/02/2019 |  18:16 ⇒ 18:22 | Autor: srpskainfo.com

Sutra odblokiranje Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Palama

Dekan Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu trebalo bi najkasnije ujutro da odblokira prostorije i rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Palama, koje su danas zaključane, a struja im je isključena, piše Srpskainfo.
Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta u Istočnom Sarajevu - Foto: ilustracija
Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta u Istočnom SarajevuFoto: ilustracija

Po nezvaničnim informacijama, deblokada bi trebalo da uslijedi nakon intervencije resornog ministra Srđana Rajčevića koji je danas u toku dana zatražio od dekana Pravnog i Ekonomskog fakulteta i rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu da ovu situaciju pod hitno riješe.

Ministra je, kako navodi ovaj portal, naljutio problem koji je nastao u radu Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, a o kojem je javnost i institucije RS danas i pismeno obavijestio dekan ovog fakulteta Borislav Cicović. Rajčević je, piše Srpskainfo, odmah nazvao dekane i rektora i tražioda se odblokira rad fakulteta, ističući da studenti ne smiju ispašati zbog nesuglasica.

Rad ovog fakulteta danas je naime obustavljen jer su prostorije koje koristi u zgradama dva druga fakulteta danas zaključane, a tome su prethodile nesuglasice rukovodstava ovih fakulteta oko privremenog smještanja FFVS i plaćanja troškova rada u prostorijama Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Izvor: Srpskainfo