latinica  ћирилица
07/02/2019 |  09:49 | Autor: SRNA

Selaković: Izuzetno važno da Savjet bezbjednosti raspravlja o Kosmetu

Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je za Srbiju izuzetno važno da se u Savjetu bezbjednosti UN raspravlja o Kosovu i Metohiji.
Nikola Selaković (Foto: N1) -
Nikola Selaković (Foto: N1)

"Izuzetno je važno za Srbiju da se o ovoj temi raspravlja na najvišem svjetskom forumu, u Savetu bezbjednosti UN koji je svojim rezolucijama, donošenim 1999. godine i 1998. godine, vezan za problem Kosova i Metohije", rekao je Selaković za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da ne vjeruje da bi prije osam, devet ili deset godina "u ovakvoj situaciji" Srbija uspjela da se izbori za raspravu o pitanju Kosova i Metohiji na ovakav način, kao što je urađeno danas.

"Ostajemo /zvanični Beograd/ posvećeni dijalogu, razgovorima o traženju rješenja. Mi istrajavamo u poziciji da razgovora neće biti dok ne budu ukinute anticivilizacijske mjere, kao što su takse od 100 odsto na plasman robe iz centralne Srbije", ponovio je Selaković.

Sjednici Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji, koja će danas biti održana Njujorku, prisustvovaće i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.