latinica  ћирилица
07/02/2019 |  10:35 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

Bevanda: Neophodno što hitnije formirati vlast

Što hitnije formiranje vlasti neophodno je radi bolje budućnosti BiH, rekao je za Radio Republike Srpske ministar finansija i trezora BiH u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda.
Vjekoslav Bevanda - Foto: SRNA
Vjekoslav BevandaFoto: SRNA

Govoreći o Upitniku Evropske unije, Bevanda je napomenuo da je u toku prevod odgovora koji zatim idu na potvrđivanje. Bevanda je naglasio da tehnički mandat Savjeta ministara već traje dugo i da BiH stoji - nazvavši je zemljom neiskorištenih potencijala.

- Tehnički mandat ide, a mi stojimo i to je kraj priče. Što tehnički mandat prije prestane i formira se vlast to je bolje - istakao je Bevanda.

On je dodao da iz iskustva zna da se najviše dobrih stvari za državu uradi na početku mandata.

- Ne znam zašto nije imenovan mandatar? I onda ostaje 30 dana kada mandatar predlaže saziv Savjeta ministara i da konačno završimo tu priču za koju nema razloga da se koči - objasnio je Bevanda.

Govoreći o položaju Hrvata u BiH Bevanda je upozorio da je status ovog naroda devastiran odlukama visokih predstavnika u BiH.

Komentarišući servisiranje spoljnog duga on je istakao da je izmijenjen zakon o tome i da je to jedan od prioriteta.

Govoreći o, eventualnom, povećanju PDV-a on je istakao da to treba biti pitanje ozbiljne analitike i da prethodno treba svima povećati primanja.

- Ako nema povećanja primanja, teško je govoriti i o povećanju PDV-a - kaže Bevanda.

Kompletan razgovor sa Vjekoslavom Bevandom biće emitovan u programu Radija Republike Srpske u emisiji "Aktuelnosti" od 17 časova.