latinica  ћирилица
07/02/2019 |  10:50 ⇒ 10:57 | Autor: SRNA

Infosrpska: Novi pamfleti BN televizije

Isfrustrirani nedavnim uspješnim prijemom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i ostalih članova Predsjedništva BiH na najvišem nivou u sjedištu EU u Briselu, BN televizija plasirala je još jednu lažnu vijest sa navodno "američkog", a u stvari fejk njuz sajta, pod lažnim naslovom "Sankcije EU prema Miloradu Dodiku", piše portal Infosrpska.
Infosrpska o vijesti BN TV - Foto: Screenshot
Infosrpska o vijesti BN TVFoto: Screenshot

"Lažna vijest redakciji BN televizije, koja godinama pokušava da diskredituje, kriminalizuje i unizi Milorada Dodika raznim iskonstruisanim pamfletima - lažnim vijestima i izmišljenim aferama, proizvedena je u kuhinji dopisništva BN televizije iz Beograda, na čijem čelu figurira izvjesni A.M. blizak centrima za produkciju lažnih vijesti", saznaje portal Infosrpska iz diplomatskih izvora.

"Nakon prijema Dodika na najvišem nivou u Briselu, koga BN televizija i njeni mentori ne mogu nikako da prevare, pribjeglo se diskreditaciji srpskog člana Predsjedništva BiH, što je omiljena disciplina bijeljinske fabrike laži. Ne znajući šta bi naveli kao razlog za 'evropske sankcije Dodiku' ipak nemaštoviti kreatori fejk njuz vijesti naveli su da je to zbog 'ponašanja policije i vlasti Republike Srpske prema demonstrantima iz grupe 'Pravda za Davida'. E upravo tu su se i otkrili i identifikovali autori ovog pamfleta, kao i šta im je namjera", ističe se u tekstu.

U tekstu se dodaje da je za očekivati da će se "takvih pamfleta preko bijeljinske fabrike laži plasirati još, posebno prilikom svakog susreta ' omraženog' im Dodika sa evropskim i svjetskim zvaničnicima.

"Vidjećemo šta će BN-ova bulumenta smisliti nakon sastanka sa Štraheom, Salvinijem, Orbanom i još nekim, kako se već nagovještava. Hoće li sve to BN TV i njeni mentori preživjeti!? Vidjećemo. No, trebaće im mnogo više mašte osim mantre o grupi 'Pravda za Davida", navodi se u tekstu koji je objavio portal Infosrpska.