X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
07/02/2019 |  12:32 ⇒ 12:35 | Izvor: B92

Zadar- Žigosao drugaricu ustaškim simbolom

U zadarskoj Ekonomskoj školi, učenik prvoga razreda užarenim predmetom u obliku slova "U" žigosao je školsku koleginicu i kolegu.
Zadar-incident - Foto: Index.hr
Zadar-incidentFoto: Index.hr

Sve se dogodilo dok su bili u razredu za vrijeme nastave, javlja Zadarski list.

Djevojka je pretrpjela dvije opekotine na ruci, a mladić je opečen po vratu.

Školskoj koleginici je rekao da je to napravio jer mu je bilo dosadno i da je to za njega šala.

- Prvo nisam smjela reći profesorki šta se dogodilo, jer mi je jedna djevojka iz razreda zaprijetila da će me povrijediti i objesiti ako nekome kažem. Kad smo došli na čas fizičkog, gdje sam bila u odjeći kratkih rukava, profesorka je primijetila opekotinu na ruci pa me je pitala što je bilo. Tada sam rekla šta se dogodilo, panas je sve poslala kod pedagoga koja mi je namazala ruku i nazvala razrednu - ispričala je uplašena učenica koja je bila kod ljekara.

Rečeno joj je kako će joj trag ovog žigosanja ostati zauvijek na koži.

S učenicom je u školu došao i njen otac Adem Shala, istaknuti član albanske zajednice u Zadru. On je o svemu obavijestio medije.

Otac djevojke ispričao je šta se dogodilo.

- Policija je upoznata sa slučajem, s obzirom na to da škola ništa ne preduzima. Taj dečko je i prije bio problematičan. Јednom mi je pretukao drugu ćerku koja je sva krvava došla kući. Strašno je šta se sve u toj školi događa, a niko ništa ne preduzima. Ovo je napad na moju djecu, jer su pripadnici albanske manjine. Zato joj je i utisnuto slovo "U" i rekao je kako se sad može hvaliti da je ustaša - rekao je otac.