latinica  ћирилица
07/02/2019 |  13:30 | Autor: SRNA

UEFA: Čeferin dobio još jedan mandat

Slovenac Aleksandar Čeferin izabran je za predsjednika Evropske fudbalske unije tokom godišnjeg kongresa ove organzacije u Rimu, čime je dobio novi mandat u trajanju od četiri godine.
Aleksandar Čeferin - Foto: RTS
Aleksandar ČeferinFoto: RTS

On je odmah obećao drastično unapređenje evropskih klupskih takmičenja.

- Radićemo zajedno sa svojim partnerima Asocijacijom evropskih klubova kako bismo dizajnirali klupska takmičenja budućnosti - rekao je Čeferin delegatima UEFA.

Čeferin /55/ je izjavio da klupska takmičenja sada idu u korak sa vremenom, puna su uzbuđenja i intenziteta i da su otvorena, što će da unese novu dimenziju u evropski fudbal, javio je TASS.

Predsjednik UEFA dodao je da će fudbalska unija učiniti sve da Svjetsko prvenstvo 2030. godine vrati u Evropu i da će pravilo poznato kao "finansijski fer-plej" biti unaprijeđeno.

- Učinićemo fudbal poštenijim, usvojićemo pravila 'finansijskog fer-pleja' kako bismo uspostavili novu ravnotežu u Evropi - obećao je Čeferin.

Čeferin je dodao da su prvobitni ciljevi "finansijskog fer-pleja" ostvareni i da su finansije "zdravije nego ikad".

Slovenac je prvi put na ovu poziciju izabran 2016. godine, kada je na mjestu predsjednika UEFA zamijenio jednu od najvećih legendi u istoriji fudbala Francuza Mišela Platinija.