latinica  ћирилица
07/02/2019 |  14:55 | Autor: SRNA

Kvalitetno obrazovanje ključno za razvoj društva

Na sastanku ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Natalije Trivić i zamjenika američkog ambasadora u BiH Lije Piz u Banjaluci istaknuto je da je kvalitetno obrazovanje ključno za razvoj društva i da će s tim ciljem biti nastavljena saradnja, kao i podrška programima za unapređenje znanja i vještina učenika.
Natalija Trivić - Lije Piz - Foto: RTRS
Natalija Trivić - Lije PizFoto: RTRS

Sagovornice su se saglasile da je u narednom periodu potrebno raditi na modernizaciji nastavnog procesa, kao i na usklađivanju upisne politike sa zahtjevima privrede.

Trivićeva je navela da je Ministarstvo od privrednika zatražilo da dostave informacije o tome koji kadar im potreban, da bi se u skladu s tim planirala upisna politika za srednje škole, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

- Opremićemo i kabinete za praktičnu nastavu za učenike prvog razreda, dok bi učenici viših razreda imali plaćenu praksu kod privrednika - navela je Trivićeva.

Ona je naglasila da je praktična nastava neophodna da bi učenici stekli potrebne vještine i po završetku školovanja dobili posao.