latinica  ћирилица
07/02/2019 |  15:25 | Autor: SRNA

Zajednički nastup srpskih stranaka neophodan zbog brojnih izazova

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da postoje oni koji ne žele dobro Srpskoj i nastoje da umanje njenu snagu, te istakla da je, zbog brojnih izazova, neophodan zajednički nastup svih srpskih stranaka na nivou BiH.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Bila bih jako nesrećna kada bi bilo koja partija sa sjedištem u Republici Srpskoj bila zloupotrijebljena s ciljem da se radi protiv Republike, a pogotovo da ljudi u toj stranci to ne vide u nekom svom političkom sljepilu. Zato znam da je važno da nastupimo zajedno - istakla je Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednica SNSD-a.

Govoreći o nedavnom pozivu SNSD-a svim srpskim partijama za zajednički nastup na nivou BiH, Cvijanovićeva je naglasila da je SNSD, kao najsnažnija partija, "pružila ruku prema svim strankama", jer je došlo vrijeme da se razgovara.

- Vrijeme je da, zaista, o nekim stvarima pričamo, da se dogovaramo i zajedno nastupamo, a šta ćemo misliti jedni o drugima, to uopšte nije važno - smatra Cvijanovićeva.

Na pitanje zašto rukovodstvo opozicionog SDS-a prvo smjenjuje svoje članove koji su za razgovore sa SNSD-om, pa poslije poručuje da jesu za pregovore, Cvijanovićeva je navela da je SDS u prošlosti bio velika stranka, koja je imala integrisan pristup određenim stvarima.

- Od ozbiljne partije uvijek očekujete konzistentan politički stav. Ako ga modifikujete, onda ga mijenjate zbog određenih okolnosti, a ne zbog toga što vam se sa druge strane neko sviđa ili ne - rekla je ona.

Cvijanovićeva je ocijenila da je mnogo toga u SDS-u zasnovano na ličnim odnosima prema ljudima i da zbog toga često ne vide nacionalne interese.