latinica  ћирилица
07/02/2019 |  18:37 | Autor: SRNA

Vučić: Poruke Albanaca zastrašujuće, šta bi bilo da se Beograd ponaša tako?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Albanci sa samoproglašenog Kosova proteklih dana šalju zastrašujuće poruke i upitao međunarodnu zajednicu da pošteno odgovori šta bi bilo da se Srbija ponaša na takav način.
Aleksandar Vučić (Foto:Dimitrije Goll) - Foto: TANЈUG
Aleksandar Vučić (Foto:Dimitrije Goll)Foto: TANЈUG

Vučić je u Vranju, koje je posjetio u okviru obilaska Pčinjskog okruga, rekao da je to pitanje sinoć postavio i visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federiki Mogerini.

"Postavite pitanje šta bi bilo da se Srbija tako ponaša i onda ostanete bez odgovora. Zato što je svima jasno koliko se Beograd ponaša odgovorno, koliko je pouzdan partner međunarodnoj zajednici, koliko se racionalno ponaša čuvajući mir i stabilnost", rekao je Vučić.

On je zahvalio svima u svijetu koji su ukazali koliko su poruke koje dolaze iz Prištine štetne i naveo da razumije to što Priština radi minimiziranjem uloge UN i stavom da "neće da razgovaraju sa UNMIK-om, da ih je briga za EU, da im je Rusija neprijatelj, da SAD moraju da razumiju da je Kosovo nezavisno te da će takse ostati još 100 godina".

"Svašta sam u politici video. Neke sam poteze shvatao neke nisam, a ovo u racionalnom smislu reči - ne razumem", rekao je Vučić.

Predsjednik Vlade samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj rekao je juče da je Priština prekinula komunikaciju sa UNMIK-om i da zato ne smatra da su pisma koja ova misija šalje UN odraz istine. "Mi ne komuniciramo više sa njima. Ljudi UNMIK-a pišu ta pisma i šalju ih tamo. Ne smatram da je to odraz istine", rekao je Haradinaj.