latinica  ћирилица
07/02/2019 |  19:18 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Cvijanović-Јerinić: Zajednički nastup srpskih stranaka neophodan zbog brojnih izazova

Predsjednica Željka Cvijanović izjavila je da postoje oni koji ne žele dobro Srpskoj i koji nastoje da umanje njenu snagu, ističući da je, zbog brojnih izazova, neophodan zajednički nastup svih srpskih stranaka na nivou BiH.

Na pitanje novinara da prokomentariše zašto rukovodstvo SDS-a prvo smjenjuje svoje članove, koji su za razgovore sa SNSD-om, a onda poručuje da su za pregovore, Cvijanovićeva je ocijenila da je mnogo toga u SDS-u zasnovano na ličnim odnosima prema ljudima i da zbog toga često ne vide nacionalne interese.

"Vjerujem da Republika Srpska treba jak zajednički nastup na nivou BiH zbog silnih izazova kojima smo izloženi. Onaj ko nam ne želi dobro, i koji će uvijek iskoristiti priliku i naći nekog da bi pokvario koncept i umanjio snagu Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Naglasila je da bi bila jako nesretna kad bi bilo koja partija sa sjedištem u Srpskoj bila zloupotrebljena u radu protiv Srpske.

"Neka Govedarica objasni onim ljudima koji su digli ruku, a koji su imali po 200, 300 glasova, koji su imali katastrofalan rezultat, nek njima objasni jer oni su bili protivnici najveći, jer su svojom politikom doživjeli takav rezultat na terenu. Tu prvenstveno mislim na Hercegovinu", rekao je zamjenik gradonačelnika Doboja Boris Јerinić.