latinica  ћирилица
10/02/2019 |  11:01 ⇒ 14:17 | Autor: RTRS

Napad na igrače Zvezde bio planiran, trojica privedenih

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu bio je pripremljen, piše zagrebački Јutarnji list.
Uslikani napadači (foto:Jutarnji list) -
Uslikani napadači (foto:Jutarnji list)

Ovaj zagrebački dnevnik piše da se to može zaključiti na osnovu fotografije, koju im je dostavio jedan čitalac, a na kojoj se vidi da jedan od dvojice napadača u ruci nosi teleskopsku palicu.

Čitalac je, navodi se, fotografiju zabilježio slučajno, dok je sjedio u kafiću na splitskoj rivi, gdje se napad desio.

"Na fotografiji se vide dva napadača, a jedan od njih je nosio u ruci teleskopsku palicu", piše list.

Željka Radošević iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske kaže da policija traga za napadačima.

"Splitska policija preduzela je sve potrebne akcije nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i traga za napadačima", rekla je Radoševićeva.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su juče u Splitu palicama i noževima, uoči utakmice sa Mornarom u Regionalnoj ligi.

Oni su bili u trenerkama sa klupskim obilježjima, a napadnuti su dok su sjedili u kafiću na rivi.

Hrvatski portal Indeks javio je, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je jedna osoba privedena zbog sumnje da je učestvovala u napadu na vaterpoliste "rvene zvezde na splitskoj rivi.

Trojica privedenih zbog napada na zvezdaše, kod jednog pronađen ukradeni dres

Splitska policija jutros je privela trojicu muškaraca koje se dovodi u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi, piše Indeks.

Traga se još za dvojicom huligana koji su juče poslijepodne u organizovanoj akciji, naoružani palicama, napali sportaše iz Srbije. Tražili su od njih da skinu Zvezdina obilježja, a potom ih verbalno i fizički napali.

Zvezda je u Splitu trebala igrati utakmicu regionalne lige protiv Mornara. Utakmica je do daljnjeg odgođena. Јedan od napadnutih igrača spasio se skokom u more. U tučnjavi je zadobio lakše ozljede glave, vrata i sljepoočnice.