X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/02/2019 |  18:15 | Izvor: SRNA

Američki general otkazao posjetu Prištini zbog takse

Komandant Nacionalne garde Ajove general-major Timoti Ora otkazao je posjetu Kosovu, jer premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaja odbija da suspenduje takse na srpske i proizvode iz BiH, prenose prištinski mediji.
Priština (Foto: N1) -
Priština (Foto: N1)

Zvaničnici američke Ambasade u Prištini obavijestili su komandanta Kosovskih bezbjednosnih snaga Rahmana Ramu da je otkazana posjeta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, kada se obilježava 11 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, prenosi portal "Koha".

U pismu, koje je Rama poslao predsjedniku samoproglašenog Kosova Hašimu Tačiju, navodi se da je na sastanku sa vojnim atašeom SAD general-majorom Kristoferom Konorom obaviješten da je otkazivanje posjete generala Ora "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donijela Vlada Kosova".

Konor je upozorio Ramu da će obuke, edukacije i vojne posjete biti poništene narednih dana ako kosovska vlada ne razmisli o svojoj odluci.

Tačijev savjetnik Ardijan Arifaj potvrdio je da je Rama u pismu naveo da SAD razmatraju i neke druge mjere i da je posjeta Ora otkazana zastoja u dijalogu sa Srbijom.