latinica  ћирилица
11/02/2019 |  09:50 ⇒ 14:05 | Autor: SRNA

Migranti u Mrkonjić Gradu, Bijeljini i Ugljeviku

Na području Policijske uprave Mrkonjić Grad pronađeno je 14 ilegalnih migranata, koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz susjednih zemalja.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Migranti, pet državljana Sirije i devet Palestinaca, pronađeni su 9. februara u 1.55 časova na magistralnom putu Ključ-Јajce, opština Mrkonjić Grad, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

U saopštenju se navodi da lica nisu posjedovala potvrde Ministarstva bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil, zbog čega su predata Službi za poslove sa strancima, Terenski centar Banjaluka.

Takođe, na području Policijske uprave Bijeljina jutros je u dvije grupe pronađeno 30 ilegalnih migranata, koji su na teritoriju Republike Srpske ušli iz susjednih zemalja, saopšteno je iz policije.

U Bijeljini je jutros u 5.10 časova u blizini bivše željezničke stanice pronađeno 17 lica bez identifikacionih dokumenata za koje je provjerama utvrđeno da su ilegalni migranti iz Pakistana i Bangladeša.

U 5.20 časova policija je u mjestu Ravno polje kod Ugljevika pronašla grupu od 13 lica bez identifikacionih dokumenata, a provjerama je utvrđeno da je riječ o devet ilegalnih migranata iz Iraka i četiri iz Irana.

Lica su predata službenicima Granične policije BiH na dalje postupanje.

Povezane vijesti:

Povećan broj migranata u Gradišci