latinica  ћирилица
11/02/2019 |  12:00 ⇒ 12:51 | Autor: RTS

Napadnuti fudbaleri "Napretka" Ndijaje i Baha Regis

U kruševačkom Pionirskom parku, nedaleko od stadiona, sinoć su napadnuta dvojica fudbalera "Napretka". Istraga napada je u toku.

U incidentu koji se dogodio oko 19 časova napadnuti su Ibrahim Ndijaje i Samjuel Baha Regis, javlja dopisnica RTS-a.

Napala su ih dvojica mladića čiji identitet, za sada, nije poznat.

Portparolka "Napretka" Valentina Vasić rekla je da fudbaleri ničime nisu izazivali huligane.

- Ndijaje je rekao da su ih vrijeđali, ali ne na rasnoj osnovi, da oni nisu odgovarali na provokacije i da je onda jedan od njih metalnim predmetom napao Ibrahima s leđa i nanio mu lakše tjelesne povrede - ispričala je Vasićeva.

Policija je, kaže, odmah došla na teren, a fudbaleri su prebačeni u Hitnu pomoć na pregled. Ibrahim je bio na Hirurgiji radi obavljanja potrebnih snimanja i isključivanja ozbiljnijih porveda.

- On je fizički dobro, odmara, ali psihički nikada više neće biti dobro u ovom gradu i neće se osjećati bezbijedno - smatra portparolka "Napretka".

Kaže da ovakvih problema nikada nije bilo. "On je ovde šest godina, ceo stadion mu skandira 'Ibro Srbine'. On je čista i dobra duša i dobar čovjek koji svakako nije ovako nešto zaslužio", zaključila je Vasićeva.

Dvadesetpetogodišnji Ibrahim Ndijaje u kruševački "Napredak" došao je krajem 2012. godine. Ovaj grad je napustio 2017. kada mu je istekao ugovor, ali se vratio početkom 2018.

Semjuel Baha Regis je iz Kameruna, a za "Napredak" je zaigrao u julu prošle godine. Ima 22 godine.