latinica  ћирилица
11/02/2019 |  12:16 ⇒ 13:55 | Autor: SRNA

Špirić: Dodikove riječi - podrška zdravom tkivu društva u BiH

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je za Srnu da su zvižduci sa tribina stadiona "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu tokom svečane ceremonije otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala - EЈOF 2019, posljednje upozorenje za očuvanje mogućnosti zajedničkog života u BiH.

Špirić je naglasio da je Milorad Dodik svojim dolaskom i odmjerenim govorom na otvaranju pokazao da vodi ozbiljnu i odgovornu politiku u čijem centru pažnje su mladi ljudi, budućnost i bolji život.

- Tužno je bilo slušati zvižduke na pomen Republike Srpske koja je izdvojila više od 50 miliona maraka da bi ova sportska manifestacija bila održana u Sarajevu i Istočnom Sarajevu - ocijenio je Špirić.

Oni koji su zatrovali javni prostor u Sarajevu, istakao je Špirić, dobili su sinoć lekciju da sport i mladost moraju imati prioritet i zato su riječi koje je uputio predsjedavajući Predsjedništva BiH, zvižduk pretvorile u aplauz i podršku zdravog tkiva ovog društva.

- Bilo bi lijepo da stranke sa sjedištem u Sarajevu shvate bar jednom svoju grešku i upute bar jedno izvinjenje za ono što su svojom autističnom politikom ugrozili i narušili - rekao je Špirić.