latinica  ћирилица
11/02/2019 |  12:29 | Autor: SRNA

U januaru prikupljeno 26.550 KM za izgradnju Dnevnog centra u Kos. Mitrovici

U januaru je prikupljeno 26.550 KM za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici putem humanitarnog broja 1412 koji nije više aktivan, a akcija je nastavljena putem žiro-računa, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov.
Kosovska Mitrovica (Tanjug/Sava Radovanović) - Foto: TANЈUG
Kosovska Mitrovica (Tanjug/Sava Radovanović)Foto: TANЈUG

Arlov je naveo da su opštine Han Pijesak sa 3.000 KM i Prijedor sa 5.000 KM podržale prijedlog Predsjedništva Saveza gradova i opština Republike Srpske da se izdvoje sredstva za izgradnju Dnevnog centra za više od 130 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

- Akciju nastavljamo putem žiro-računa Odbora 5551000034196445, preko lokalnih zajednica i institucija Republike Srpske - rekao je Arlov.

On je naveo da je proteklih dana posjetio Pećku patrijaršiju i Visoke Dečane, dvije najveće srpske svetinje na Kosmetu gdje je razgovarao sa gradonačelnikom Kosovske Mitrovice Goranom Rakićem, načelnikom Mitrovičkog okruga Vasom Јelićem i rukovodsvom Udruženja roditelja "Podrži me" o izgradnji Dnevnog centra.

- Lokaciju za izgradnju obezbijedio je Odbor iz humanitarnih sredstava sakupljenih u humanitarnim akcijama, a svi su nam se zahvalili na ovako značajnom projektu za Kosovo i Metohiju - rekao je Arlov pozivajući građane Srpske da pomognu putem žiro-računa.

On je dodao da su za ovu akciju i akciju dolaska djece sa Kosmeta u Srpsku dobili pisani bladoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.