latinica  ћирилица
11/02/2019 |  13:22 | Autor: SRNA

OKS osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu

Olimpijski komitet Srbije osudio je danas napad huligana na vaterpoliste "Crvene zvezde" u Splitu i poručio da je spreman da zaštiti sve sportiste Srbije od bilo koje vrste nasilja.

"U trenutku kada Olimpijski komitet Srbije sa mladim sportistima Srbije učestvuje u regionalnom projektu - Evropskom olimpijskom festivalu mladih /EЈOF 2019/ u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, koji ima za cilj spajanje naroda i vraćanje u stanje mira i međusobnog uvažavanja, imamo situaciju da pojedinci čine upravo suprotno", saopšteno je iz ovog komiteta.

U saopštenju je navedeno da olimpizam gaji najljepše ljudske i životne vrijednosti i propagira širenje mira, ljubavi, tolerancije i razumijevanja, zbog čega sport i jeste meta onih pojedinaca koji se tome opiru.

"Olimpijski komitet Srbije ostaje opredeljen da pruži podršku i zaštiti od bilo koje vrste nasilja, kako u ovom trenutku vaterpoliste `Crvene zvezde` , tako i sve sportiste Srbije", navode iz Olimpijskog komiteta Srbije.

Četvorica vaterpolista "Crvene zvezde" su u subotu, 9. februara, napadnuta palicama i noževima na splitskoj Rivi uoči utakmice sa "Mornarom" u Regionalnoj ligi.

Golman vaterpolo kluba "Crvena zvezda" Aleksandro Kralj, koji je morao da skoči u more da bi se spasio od napadača, slomio je nos, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu.

Zvanični Beograd osudio je napad na sportiste Srbije i uputio Hrvatskoj protestnu notu.