X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
11/02/2019 |  13:53 | Izvor: SRNA

EЈOF Pale: Počelo takmičenje u karlingu

Na Palama je danas počeo turnir u karlingu na kojem nastupa oko 56 sportista iz 14 zemalja, u okviru zimskog Evropskog olimpijskog omladinskog festivala /EЈOF 2019/.
Pale EJOF 2019 - Takmičenje u karlingu - Foto: SRNA
Pale EJOF 2019 - Takmičenje u karlinguFoto: SRNA

Menadžer borilišta Marko Sikima rekao je novinarima da su u Sportsko-poslovnom centru "Peki" uspjeli da obezbijede ledenu podlogu i na taj način dokazali da se u ovoj dvorani mogu organizovati i sportovi koji tako nešto zahtijevaju.

"Organizacija ovakve značajne manifestacije izuzetno je zahtjevna, ali uspjeli smo da odgovorimo svim izazovima - sve je na vrhunskom nivou", istakao je Sikima.

Sikima je dodao da su EЈOF 2019 i karling posebna prilika i preporuka kojim se dvorana i opština Pale kandiduju za neka buduća takmičenja.

Organizator karlinga u dvorani "Peki" Gregor Rigler iz Slovenije naveo je da su obavili značajan posao i da su uslovi izuzetni, jer je došao Mark Kelen - najveći svjetski stručnjak za pravljenje leda.

Prema njegovim riječima, u karlingu se takmiči 14 zemalja, svaka ekipa ima četiri igrača u kojoj se dječaci i djevojčice bore zajedno.

EЈOF 2019, koji je otvoren sinoć, najveći je sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina - organizuje se svake dvije godine, a domaćini ovogodišnjeg su gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo.

Mladi sportisti iz 46 evropskih zemalja, njih više od 1.500, takmiči se u osam sportova - alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

Ceremonija zatvaranja EЈOF-a 2019 predviđena je za petak, 15. februar, u Istočnom Sarajevu u 19.30 časova.