latinica  ћирилица
11/02/2019 |  14:14 ⇒ 15:20 | Autor: klix.ba

Nevrijeme odgodilo takmičenja na Bjelašnici, problemi i na Јahorini (FOTO)

Sva takmičenja na Bjelašnici u okviru Evropskog olimpijskog festivala mladih, planirana za danas, odgođena su za sutra zbog vremenskih neprilika.
Vremenske neprilike na EЈOF-u - Foto: klix.ba
Vremenske neprilike na EЈOF-uFoto: klix.ba

Takođe, na Јahorini je pomjerena druga trka slaloma za djevojke.

Inače, prvog takmičarskog dana na EЈOF-u biće podijeljeno pet kompleta medalja u tri sporta - alpskom skijanju, skijaškom trčanju i brzom klizanju.

Takmičenja u alpskom skijanju danas su počela na Јahorini trkom djevojaka u veleslalomu. Prva trka na programu je bila u 10:00 časova.

Zbog nevremena odgođena takmičenja na Bjelašnici (Foto: Kliks)

Na Velikom polju na Igmanu održane su dvije trke u skijaškom trčanju. U 10:00 je startala interval trka klasičnim stilom na 7,5 km za djevojke, dok je interval trka klasičnim stilom na dionici 10 km za dječake bila na programu od 12:00 sati.

Kvalifikacijama na Bjelašnici danas je trebalo da počene i takmičenje u snoubordu u disciplini, ali je otkazano zbog vremenskih neprilika.

Sva takmičenja u brzom klizanju održavaju se u Skenderiji. Za prve medalje su se od 10:05 borili dječaci i djevojke u urkama na 1.500 m, dok su od 13:45 sati na programu kvalifikacije u mješovitim štafetama na 3.000 metara.

Na EЈOF turniru u hokeju na ledu danas će u Olimpijskoj dvorani Zetra biti odigrana prva dva susreta 1. kola u kojim se sastaju Finska i Slovačka (od 15:00 sati) te Češka i Rusija (od 19:30).

Takmičanje u karlingu je počelo danas u dvorani Peki na Palama. Prvog dana na rasporedu je 12 susreta.