latinica  ћирилица
11/02/2019 |  15:24 ⇒ 18:43 | Autor: RTRS

Zvornik: Usvojeni podsticaji za poljoprivredu

Na sjednici Skupštine grada Zvornika, odbornici su usvojili Prijedlog programa korišćenja budžetskih sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje i Prijedlog programa zajedničke komunalne potrošnje u iznosu od 939.000 KM.

Usvojeni Program sadrži obim i kvalitet održavanja i obnavljanja pojedinih komunalnih objekata i uređaja i obavljanja brojnih usluga. Podršku Programu dali su i odbornici opozicionog SDS-a, naglasivši da je nepotpun.

- Svjedoci smo da se iz dana u dan pojavljuju nove divlje deponije. Takođe, gradonačelnik je rekao da je u pitanju milionski projekat uklanjanje velike deponije, ali smatram da je jako malo odvojiti 30.000 KM za uklanjanje divljih deponija - riječi su Bojana Lukića, odbornika SDS-a.

Za sanaciju najveće divlje deponije u toku je izrada idejnog rješenja, nakon čega će uslijediti dalji koraci, ističe gradonačelnik Zoran Stevanović.

- Kao period predviđen za traženje sredstava odredili smo do kraja ove kalendarske godine, a ako se to ne desi, bićemo prinuđeni da ulazimo u kreditno zaduženje kako bismo to sami finansirali - napominje Stevanović.

Imajući u vidu da je problem divljih deponija u Zvorniku godinama prisutan, razmišlja se i o pooštravanju kaznene politike.

- Prijave su skroz malobrojne, pa se mi dovijamo na razne načine da saznamo ko stvara nove deponije - tvrdi Goran Pisić, načelnik Komunalne policije Zvornik.

Na današnjoj sjednici, odbornik SDS-a Nenad Prodanović istupio je iz stranke i od sada će nastupati kao nezavisni odbornik.