latinica  ћирилица
11/02/2019 |  15:47 ⇒ 18:42 | Autor: RTRS

Modriča: Priznanje Helikopterskom servisu Srpske

Transport dvanaestogodišnjeg Filipa Cvijića iz Modriče kome je trebalo hitno liječenje u Beogradu, samo je jedan od podviga Helikopterskog servisa Republike Srpske. U avgustu prošle godine mladom odbojkašu bio je ugrožen život. Zahvaljujući intervenciji Helikopterskog servisa Filip se danas uspješno oporavlja.

O tom letu otac malog Filipa, Lazo Cvijić iz Modriče teško govori. Kaže da su ljekari konstatovali začepljenje arterije u mozgu, a spas je bio u hitnom prebacivanju Flipa u Klinički centar Srbije u Beogradu. Na kraju se sve završilo dobro, a patnju koju su preživjeli kao porodica tih dana, Cvijići smatraju najtežim u životu.

- Uspjeli smo, Bogu hvala. Zahvaljujem se ljudima koji su brzo intervenisali, odradili su profesinalno svoj posao. On je stigao u zadnji čas u Beograd i spasen je. Hvala im - priča otac malog Filipa.

Filip se nakon pet i po mjeseci liječenja u Beogradu oporavlja. Na odbojkaškim utakmicama navija za brata Stefana i oca trenera modričkih odbojkaša.

Zoran Brestovac pilot u Helikopterskom servisu, za Modričane heroj, prilikom preuzimanja nagrade, rekao je da mu je Filipov osmijeh najveća nagrada.

- Bio je složen let, u smislu zdravstvenog stanja pacijenta, našeg Filipa, od sada mog druga Fiće. Svi koji su učestovali u toj operaciji vazdušno-medicinskog transporta bili su presrećni kada su čuli da se njegov stanje popravilo i da je sve uspjelo - priča Brestovac.

U opštini Modriča pamte ljude iz Helikopterskog servisa iz vremena poplava 2014. godine kada su, takođe, spasavali ljude. Priznanje koje su im dodijelili je samo mali dug za ono što su uradili.

- Nagrada Helikopterskom servisu Republike Srpske jnj posebna, kao i to što je pilot preuzeo njihovo priznanje za ono što su uradili za jednog sportistu iz Modiriče i spasili mu život - poručio je Mladen Krekić, načelnik opštine Modirča.

Helikopterski servis Republike Srpske je obavio 131 vazdušno medicinski transport u kome su spašeni ljudski životi.