latinica  ћирилица
11/02/2019 |  15:56 ⇒ 15:57 | Autor: SRNA

Kotor na listi najboljih evropskih destinacija

Na listi 15 najboljih mjesta za odmor u Evropi za ovu godinu Kotor je zauzeo 13. poziciju, objavljeno je na sajtu organizacije "Evropske najbolje destinacije".
Grad Kotor - Foto: Getty Images
Grad KotorFoto: Getty Images

U glasanju su učestvovali ljubitelji turizma iz 153 zemlje, a u konkurenciji od 20 gradova Kotor se plasirao ispred Firence, Rige, Pariza, Londona, Beča, Brisela i Berlina.

Na ovom sajtu je navedeno da je Kotor idealna destinacija za one koji traže autentičnost i novo iskustvo.

"Kotor je odličan izbor za one koji se ne mogu opredijeliti između sunčanja tokom odmora i otkrivanja kulturno-istorijskog nasljeđa, porodičnog odmora ili romantičnog putovanja", navedeno je na sajtu.

Na vrhu liste najboljih evropskih destinacija našla se Budimpešta koja ima najbolji spoj kulturnih sadržaja, gastronomske ponude, termalnih voda i znamenitosti svjetske baštine.

Kriterijumi za uvrštavanje na tu listu podrazumijevaju da je riječ o destinaciji kulturnog turizma sa najboljim odnosom raznovrsnosti ponude, dostupnosti i cijene.

"Evropske najbolje destinacije" je organizacija sa sjedištem u Briselu, koja promoviše kulturu i turizam u Evropi, u partnerstvu sa više od 300 turističkih predstavništava i projektom "Mreža izuzetnih destinacija Evrope" Evropske komisije.