latinica  ћирилица
11/02/2019 |  18:49 ⇒ 12/02/2019 | 08:01 | Autor: RTRS

Trebinje: Cvijanovićeva pružila podršku razvojim projektima (FOTO)

Razvojni projekti i lokalni aktivizam imaće podršku Kabineta predsjednika Republike Srpske, istakla je predsjednica Željka Cvijanović tokom posjete Trebinju.

Svaki projekat koji se odnosi na mlade, školstvo i obrazovanje, sport i drugi projekti čiji je cilj razvoj zajednice, imaće podršku predsjednice Srpske. Cvijanovićeva je posebno podržala projekte pomoći selu i ideju o izgradnji Centra za talente. Taj centar, odnosno organizacija i funkcionisanje, trebalo bi da bude uzor za formiranje sličnih centara u drugim lokalnim zajednicama. Cvijanovićeva je podržala i rad malog, privatnog biznisa.

Centar za talente trebalo bi da bude formiran u naselju Zgonjevo. Taj obrazac bi trebalo da bude polazište za formiranje centra na nivou Srpske.

- To je projekat koji radimo sa udruženjem i školama, aktuelan je već godinu dana, potreban novac nalazi se na računu, a nama treba podrška u organizaciji - kaže Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

Predsjednica Srpske podržala je projekte podrške selu i opstanak seoskih domaćinstava. To može da bude povod za minikonferenciju Kabineta predsjednika i opština i gradova Srpske, za razmjenu iskustva iz ove i drugih oblasti.

- Oduševljena sam davanjima koja se odnose na podsticaj za djecu i roditelje, kako bi se motivisali dobijanjem finansijskih sredstva da se vrate u seoske škole - poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske posjetila Dnevni centar za stare osobe (Foto: RTRS)

Predsjednica Srpske posjetila je i Dnevni centar za stare osobe. Upoznala se sa radom gradske Turističke organizacije i privatne agencije, koja je dobila podsticaj za rad. 

cvijanović, herceg travel

- Naša vizija jeste rad, probijanje na evropsko tržište i dovođenje turista - kaže Špiro Čečur, vlasnik turističke agencije.

Mali biznis pokrenuo je i Amerikanac Endrju Menford, koji je u Trebinju započeo proizvodnju piva. 

cvijanović, pivara, trebinje

- Došao sam i naišao na divne ljude, koji su bili voljni da pomognu i oko papirologije i svega ostalog. Svaki dan napredujem i saznam nešto novo - priča Menford, vlasnik prve kraft pivare.

Mali biznis, poručila je predsjednica Srpske, dobra je poruka koja se šalje iz Trebinja.

- Ovo treba koristiti kao dobre primjere. Kada hoćete da se bavite nečim, imate podršku, niste prepušteni sami sebi. To je najvažnije u cijeloj priči - poručila je Cvijanovićeva.

cvijanović, eparhija, trebinje

Tokom radne posjete Trebinju, predsjednica Srpske posjetila je i Eparhiju zahusmko-hercegovačku i primorsku, gdje je razgovarala sa episkopom Dimitrijem. U svojstvu potpredsjednice SNSD-a, sastala se i sa predstavnicima koalicionih političkih partija, na nivou grada Trebinja.