latinica  ћирилица
16/02/2019 |  11:35 ⇒ 12:37 | Autor: RTRS

Stanovnici Razboja Lijevčanskog kod Srpca sami popravljaju put kroz selo

Stanovnici Razboja Lijevčanskog kod Srpca zavrnuli su rukave. Ne čekaju nadležne, već sami popravljaju put kroz selo. Ove godine sa uređenjem su krenuli ranije, jer će njime biti vožen dio posljednje, četvrte etape, međunarodne biciklističke trke Beograd - Banjaluka.

Inicijatori aktivnosti uređenja puteva su vlasnici preduzeća sa sjedištem u ovom lijevčanskom selu. Već više od decenije ne čekaju da nadležne službe odrade svoj dio posla.

- Pokušavamo da uradimo društveno dobro koje neće služiti samo pojedincu već će biti korisno za cjelu Mjesnu zajednicu- kaže Stojan Zrnić iz Razboja Lijevčanskog.

Danijel Pejaković, mještanin ovog srbačkog sela ističe da se stanovništvo uvijek samoinicijativno organizuje i nikada do sada nisu tražili nikakvu nadoknadu za ono što urade, jer, kako je rekao, rade iz sopstvenih resursa.

Mještani Razboja Lijevčanskog posebno su ponosni što će kroz selo da prođe biciklistički karavan Međunarodne trke Beograd - Banja Luka 21. aprila.

- Kroz naše selo će da prođe negdje oko 300 takmičara i 200 pratilaca, pa je i ovo prilika da se uredi ovaj dio puta i nadam se da imamo dovoljno vremena i mještani će se organizovati da urede posao kako treba- poručuje Nikola Kragulj iz Razboja Lijevčanskog.

Put u Razboju Lijevčanskom prvi je putni pravac na kome je postavljen asfalt. Radove su početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka finasirali sami mještani.