latinica  ћирилица
16/02/2019 |  15:53 ⇒ 19:36 | Autor: Agencije

Haos u Tirani: Obračun policije i demonstranata (VIDEO)

Antivladin protest u Tirani u organizaciji opozicione Demokratske partije, na samom početku je prerastao u nasilje i obračun policije i demonstranata.

Predsjednik Albanije Iljir Meta pozvao je predstavnike opozicije koji protestuju ispred sjedišta Vlade u Tirani i pripadnike policije na uzdržanost i smanjenje tenzija.

- Svako mora biti uzdržan prema svakome da bi se izbegli sukobi i nasilje. Građani imaju pravo da protestuju, ali institucije moraju da se poštuju - poručio je Meta, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako je prenio portal AlsatM, revoltirani, kako se navodi, velikom brojem pripadnika policije, demonstranti su ih gađali, a onda su pokušali da razbiju kordon i uđu u zgradu Vlade.

Na samom početku protesta protiv Vlade premijera Edija Rame, policija je preduzela gotovo drastične mjere obezbjeđenja, što je, navodi se, isprovociralo okupljene građane.

Kordon policije bio je u funkciji obezbjeđenja sjedišta Vlade.

Inače, početak okupljanja lider DP Ljuljzim Baša i bivši predsjednik Salji Beriša simbolično su sjeli na trotoar isped zgrade Vlade, dok su ih učesnici protesta okružili.

Beriša se na kratko obratio prisutnima i zatražio da Rama bude uhapšen.