latinica  ћирилица
16/02/2019 |  16:20 ⇒ 19:45 | Autor: SRNA

Јednomjesečni pritvor tuzlanskim policajcima

Opštinski sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor policijskim službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona Vahidinu i Neziru Omerbegoviću i Mirsadu Hadžiću osumnjičenim za više krivičnih djela, javljaju federalni mediji.

Vahidin Omerbegović je načelnik Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona, a Nezir Omerbegović i Hadžić službenici u Policijskoj stanici Kalesija.

Prije dolaska na dužnost načelnika Operativnog centra u MUP-u Tuzlanskog kantona, Vahidin Omerbegović je obavljao funkcije zamjenika ovog centra i komandira Policijske stanice Kalesija.

Tužilaštvo ga tereti da je od 2014. do 2019. godine, tokom obavljanja svih funkcija, počinio više krivičnih djela - zloupotreba položaja i ovlaštenja, odavanje službene tajne, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, primanje dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanje u obavljanju službe.

Nezir Omerbegović i Mirsad Hadžić se sumnjiče da su počinili krivična djela primanja dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenja službene isprave.

Oni su uhapšeni 14. februara, a nakon kriminalističke obrade u MUP-u Tuzlanskog kantona, predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, na čiji prijedlog im je i određen pritvor.