latinica  ћирилица
17/02/2019 |  14:18 ⇒ 20:38 | Autor: SRNA

U ponedjeljak sunčano i toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine.

Ujutro će biti vedro, sa slabim mrazom na planinama, a tokom dana vedro, sunčano i toplo, sa slabim mrazom na planinama, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske.

Јutarnja temperatura od nula do pet, u planinama oko minus tri, a najviša dnevna od sedam do 12, na sjeveru i jugu do 15, na planinama od pet stepeni Celzijusovih.

Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus tri, Rudo četiri, Kalinovik pet, Čemerno
šest, Višegrad sedam, Ivan Sedlo i Sokolac osam, Bugojno i Foča devet, Sarajevo i Srebrenica 10, Gacko, Krupa na Uni, Mrakovica, Novi Grad, Han Pijesak i Šipovo 11, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Bileća, Brčko, Neum, Tuzla i Zvornik 12, Bihać, Doboj, Gradačac, Livno, Prijedor i Sanski Most 13, Banjaluka 14, Trebinje 15, Ribnik i Široki Brijeg 16, Grude i Mostar 17 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 19. februara, jutro će biti vedro, sa slabim mrazom u brdovito planinskim predjelima, a tokom dana sunčano i toplo, uz slab razvoj dnevne oblačnosti.

Јutarnja temperatura od jedan do šest, u planinama oko minus dva, a najviša dnevna od osam do 13, na sjeveru i jugu do 16, na planinama od pet stepeni.

U srijedu, 20. februara, jutro će biti umjereno oblačno na severu i jugu, a u ostalim krjevima vedro. Tokom dana oblačno, ali toplo za ovo doba godine uz slab razvoj dnevne oblačnosti na sjeveru.

Јutarnja temperatura od dva do šest, u planinama oko minus dva. Najviša dnevna od devet do 14, na sjeveru i jugu do 16, na planinama od pet stepeni Celzijusovih.