latinica  ћирилица
17/02/2019 |  18:51 | Autor: BETA

Vučić uputio saučešće porodici Šabana Šaulića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće porodici pjevača Šabana Šaulića, kako je naveo, iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike.
Aleksandar Vučić (Foto:Dimitrije Goll) - Foto: TANЈUG
Aleksandar Vučić (Foto:Dimitrije Goll)Foto: TANЈUG

-Saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike Šabana Šaulića - napisao je Vučić na svom tviter nalogu.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić povodom smrti Šabana Šaulića u telegramu saučešća napisao je da je otišao "kralj narodne muzike".

Dačić je u telegramu dodao da je Šaulić obilježio "jednu epohu u srpskoj i jugoslovenskoj muzici, ostajući blizak svim generacijama".

-Kao prijatelj, ali i veliki poštovalac Šabanovih ostvarenja, izražavam Vam duboko saučešće - naveo je Dačić.

On je kazao da je siguran da će Šaulićeva djela nastaviti "da žive" i da se nada da njegovim odlaskom "neće utihnuti ili nestati bogatstvo srpske pjesme".

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević u telegramu saučešća poručio je da je "sprska popularna muzika ostala bez dela svoje duše".

Predsjednik Јedinstvene Srbije Dragan Marković Palma napisao je u telegramu da bol i praznina u duši koje osjeća kao veliki prijatelj preminulog Šaulića nemaju utjehu.

-Za mene u Srbiji postoji i postojaće samo jedan jedini kralj, moj prijatelj Šaban Šaulić, a njegove pjesme će vječno živjeti ne samo u Srbiji, već na svih pet kontinenata gdje žive i rade Srbi, i ne samo Srbi već svi narodi sa prostora Balkana - napisao je Marković.