latinica  ћирилица
18/02/2019 |  11:13 | Autor: SRNA

Mihajlović: Opredjeljenost za infrastrukturno povezivanje regiona

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović istakla je danas da će se Srbija dodatno povezivati sa regionom, i to gradnjom auto-puta Preljina–Požega i Kuzmin-Sremska Rača, kao i dijelova auto-puta do Sarajeva, te izgradnjom auto-puta Niš–Priština, dionice do Pločnika.
Zorana Mihajlović - Foto: TANЈUG
Zorana MihajlovićFoto: TANЈUG

Mihajlovićeva je navela i da će kroz novi investicioni ciklus u infrastrukturne projekte u Srbiji u ovoj godini u drumski i željeznički saobraćaj biti uloženo pet milijardi evra. 

- To je važno za budućnost Srbije, povezivanje regiona i stabilnost zapadnog Balkana - izjavila je Mihajlovićeva za TV Hepi.

Ona je istakla i da će ove godine početi izgradnja moravskog koridora koji će, kako je podsjetila, povezati centralnu Srbiju i Šumadiju sa koridorima 10 i 11.

Mihajlovićeva je napomenula i da će biti nastavljena izgradnja brze pruge Beograd–Budimpešta i dodala da će biti modernizovana i rekonstruisana i pruga Niš-Dimitrovgrad.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je 31. januara, nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Beogradu, najavio da bi polovinom godine trebalo da počne izgradnja auto-puta Beograd-Bijeljina, preko Kuzmina, koji će biti snažan podsticaj saradnji Srbije i Srpske.