latinica  ћирилица
19/02/2019 |  19:00 ⇒ 20/02/2019 | 10:16 | Autor: RTRS

Akcija "Vitorog"- policija zaplijenila preko 50 kilograma skanka (FOTO)

Pet lica iz Gradiške i jedno iz Trebinja uhapšeni su u akciji "Vitorog" MUP-a Srpske. Uz podršku policijskih uprava Gradiška, Banjaluka i Trebinje pretreseno je deset lokacija, a zaplijenjeno je, između ostalog, i 53 i po kilograma skanka. Uhapšeni su predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva, a za ostalim osumnjičenim, policija i dalje traga.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala,u akciji kodnog naziva "Vitorog" razbila je organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila neovlaštenom prozivodnjom i prometom opojne droge na području Republike Srpske.

- Riječ je o složenoj operativnoj akciji koja je sinoć rezultirala hapšenjem šest lica. Tragamo još za određenim brojem lica povezanim sa tim krivičnim djelom. Zaplijenjeno je više od 50 kilograma skanka, a mi nastavljamo aktivnosti na otkrivanju lica koja su povezana sa ovim krivičnim djelom - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Nezvanično, privedeni su Davor Erceg, Željka Erceg, Sergej Tutnjilović, Slaviša Guskić, Strahinja Tendžerić i Nikola Prolić. Oni su nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

Lukač je dodao da je ova akcija vođena više mjeseci i da su u njoj radili prikriveni istražioci MUP-a Srpske.

Akciju kodnog naziva "Vitorog", Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, sprovodi pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.