latinica  ћирилица
20/02/2019 |  09:49 | Autor: TANЈUG

Stiže novi ledeni talas: 200 miliona Amerikanaca na udaru

Više od 200 miliona Amerikanaca naći će se na udaru velike oluje, koja će sa sobom donijeti obilne snježne i kišne padavine, ali i led koji bi mogao da izazove velike probleme.
Snijegom okovana SAD - Foto: AP
Snijegom okovana SADFoto: AP

Zimska oluja Petra pogodiće 39 saveznih američkih država, uključujući sve zemlje istočno od rijeke Misisipi, javlja Јu-Es-Ej tudej, pozivajući se na prognozu AkjuVedera.

Meteorolog AkjuVedera Eliot Abrams rekao je za Јu-Es-Ej da će širom zemlje biti snijega, leda, susnježice i poplava, a da će "realan osjećaj" biti "užasan".

Oluja je u ponedeljak donijela velike snježne padavine u Arizonu, Kolorado i Novi Meksiko, dok su u utorak susnježica i ledena kiša pogodili dijelove Arkanzasa.

U upozorenju AkjuVedera navodi se da bi nekoliko centimetara snijega moglo da napada u Kanzas Sitiju u Misuariju, Omahi u Nebraski, De Mojnu u Ajovi, kao i u gradovima Mineapolisu i Dulutu u Minesoti.

Posebnu opasnost će, kakose navodi, predstavljati ledene kiše i led u Indijani, Ohaju i Pensilvaniji, kao i na planinama u Zapadnoj Virdžiniiji, Virdžiniji i Severnoj Karolini.